You are currently viewing Skab rum i haven med små hyggekroge

Skab rum i haven med små hyggekroge

En have skal ikke bare være en græsplæne. Det skal være en oase med en masse små hyggekroge, hvor man kan sidde, mens man slapper af og nyder tilværelsen. Et sted, hvor man kan betragte haven fra alle de forskellige vinkler. Herunder følger en række gode råd til, hvordan du skaber liv og rum i haven med små hyggekroge.

Skab stier i haven med sten eller flis

Haven skal være et sted, hvor man føler sig hjemme. Derfor kan det være en god idé at dele den op med en masse små stier, som fører til de forskellige rum og kroge, som haven byder på. Du kan enten lave stier med barkflis eller trædesten, og du kan se et stort udvalg af dine forskellige muligheder hos Nethandel.dk.

Der findes mange forskellige måder at inddele haven med små rum, men det kan være væsentligt, at der er små stier, som guider en rundt. Det vil få haven til at føles mere sammenhængende, og samtidig vil det skabe en illusion om, at haven rent faktisk er delt op i sektioner, som hænger sammen, men alligevel er sine egne.

Brug afskærmning til at skabe rum

Afskærmning kan laves på mange forskellige måder. Du kan eksempelvis bruge planter, buske og små træer til at skabe afskærmning. Hvis du har et havebed, kan du opstille en bænk ved siden af, så man kan sidde og betragte bedet.

Du kan også opsætte et lille plankeværk af f.eks. pileflet, som kan fungere som læhegn, hvis du ønsker at skabe små rum i haven, hvor man kan sidde og nyde formiddags-, eftermiddags- eller aftenkaffen. Det vil gøre, at haven føles mere eventyrlig, hvis den er opdelt med små rum, hvor der er afskærmet.

Inddel haven i forskellige sektioner

Når du skal skabe rum i haven, er det en god idé at overveje, hvilken funktion de enkelte rum skal have. Det kan eksempelvis være, at der skal være et rum, hvor man kan sidde og betragte de smukke planter og blomster i haven.

Et andet rum kan anvendes til køkkenhaven, som har et praktisk formål, samtidig med at de skaber liv og stemning i haven. Du skal også have et sted, hvor du kan sidde med dine gæster og slappe af – eller hvor hele familien kan samles til en god middag omkring havebordet. Når du inddeler haven i rum, bør du derfor overveje sektionernes formål.